het Eiland

het Eiland Tholen….

De wind door je haar. De zilte zee in de lucht. Het groene landschap glijdt aan je ogen voorbij. Oude dijken, molens, boerenhoeves en authentieke dorpskernen duiken erin op. Rust en ruimte omkaderd door Nationaal Park Oosterschelde. Alles valt hier van je af. Tholen is thuiskomen.

Welkom op Tholen, een nog onontdekt stukje Zeeland. Tholen ligt bijna aan de A4, dus is gemakkelijk aan te rijden. De brug over… En je bent in Zeeland. En er helemaal uit. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, lekker lui lummelen aan een strandje, een terrasje doen in een van de leuke dorpjes die Tholen rijk is. Tholen is tof.

Ook voor de actieve recreant is er van alles te doen. Zeilen, surfen, duiken, zeevissen… Nieuw in Tholen of nieuwsgierig geworden wat er allemaal valt te beleven?

Hieronder hebben we een aantal high-lights opgenomen van ons eiland, maar alle informatie vindt u op eilandtholen.nl. Dit is de website van het eiland Tholen, met alle informatie op het gebied van recreatie, wonen en werken.

High-lights van het eiland

De gemeente Tholen is rijk aan historie en cultuur. Er zijn stads- en dorpswandelingen in drie kernsen, die bezoekers en inwoners de kans geven om die betreffende kern te verkennen en meer te leren over de geschiedenis en bezienswaardigheden. Een enthousiaste en lokaal gewortelde gids helpt daarbij.

Niets is leuker dan zelf zeehonden te zien. Dat kan in de Oosterschelde heel goed bij laag water. Dan liggen ze te zonnen en rusten op zandbanken, vlak bij een geul. De favoriete plekken waar ze rusten zijn op de Roggenplaat en op de kop van de Vondelingsplaat.

Wij hebben natuurlijk ons eigen restaurant, SMAEK! Maar wilt u ook eens ergens anders terecht, dan heeft u een ruime keuze aan heerlijke restaurants!

Actief of juist heerlijk ontspannen. In Tholen geniet je van het buitenleven en natuurschoon, op jouw manier. Wandelend, fietsend, vanaf het water of vanuit de lucht. Elke natuurliefhebber haalt er zijn hart op. Er kan veel meer in Tholen dan je op het eerste gezicht denkt. Ontdek het zelf!

Het diverse onderwaterleven van de Oosterschelde trekt duikers uit de hele wereld aan en met een groeiend aantal gevarieerde duikstekken maken dat duiken op Tholen en Sint Philipsland een plezier is voor iedere duiker. Er zijn zelfs duikers die zeggen dat het nergens mooier is.

Het is heerlijk fietsen in Nederland, maar zeker in de rustige polders van Zeeland zoals die volop op Tholen te vinden zijn. Wist je dat er slechts één stoplicht is op het hele eiland. Als dat geen teken is van ultieme rust…

Eenmaal, andermaal…. de mooiste verse asperges, aardbeien, appels, peren, rood fruit en uien passeren de klok op de streekproductenveiling. Maar ook echte Thoolse vis, eieren, kasproducten en bloemen van producenten en leveranciers uit Tholen, Zeeland én de Brabantse Wal. Om het nog maar niet te hebben over de Oosterscheldepaling en boluslikeur.

Slechts 40 min rijden en u bevindt zich in het centrum van Antwerpen! Antwerpen staat dan wel bekend als een van de leukste steden van België om te winkelen, het heeft veel meer verrassingen in petto dan dat. Straatmuzikanten begeleiden shoppende Antwerpenaren op hun tocht langs alle bekende winkelketens die je maar kunt bedenken aan de Meir. Loop zeker even binnen bij de Stadsfeestzaal en kijk omhoog, naar het rijkelijk versierde plafond.

Welkom op Tholen, een nog onontdekt stukje Zeeland. Op slechts 35 autominuten van Antwerpen, Breda en Rotterdam sta je in Zeeland. Dichterbij dan je denkt. Twee eilanden omringd door het grootste nationaal park van Nederland: de Oosterschelde. Kom te voet of op de fiets al het moois ontdekken en maak kennis met de cultuurhistorie en het authentieke karakter in en rond de kernen. Of kom duiken, om zo de geweldige onderwaterwereld te ervaren.

de Gorishoekse Hoeve beschikt zelf niet over een supermarkt. We hebben een broodjesservice voor heerlijke verse broodjes in de ochtend, maar voor uw boodschappen kunt u dichtbij op meerdere plekken terecht!

Vind je ideale uitje in Zeeland...

het eiland Tholen, een heel mooi onderdeel van Zeeland. Zeeland heeft alles wat u zoekt. Het eiland Tholen ligt dan niet direct aan de Zeeuwse kust, met haar uitgestrekte stranden en duinen, maar ligt super centraal als het gaat om het plannen van dagjes uit!

De stichting dagattracties Zeeland heeft een handig overzicht van veel dagattracties in Zeeland.