Stads- en dorpswandelingen met een gids

De gemeente Tholen is rijk aan historie en cultuur. Er zijn stads- en dorpswandelingen in drie kernsen, die bezoekers en inwoners de kans geven om die betreffende kern te verkennen en meer te leren over de geschiedenis en bezienswaardigheden. Een enthousiaste en lokaal gewortelde gids helpt daarbij.

Zeehonden

Niets is leuker dan zelf zeehonden te zien. Dat kan in de Oosterschelde heel goed bij laag water. Dan liggen ze te zonnen en rusten op zandbanken, vlak bij een geul. De favoriete plekken waar ze rusten zijn op de Roggenplaat en op de kop van de Vondelingsplaat.

Restaurants

Wij hebben natuurlijk ons eigen restaurant, SMAEK! Maar wilt u ook eens ergens anders terecht, dan heeft u een ruime keuze aan heerlijke restaurants!

Natuur

Actief of juist heerlijk ontspannen. In Tholen geniet je van het buitenleven en natuurschoon, op jouw manier. Wandelend, fietsend, vanaf het water of vanuit de lucht. Elke natuurliefhebber haalt er zijn hart op. Er kan veel meer in Tholen dan je op het eerste gezicht denkt. Ontdek het zelf!

Duiken

Het diverse onderwaterleven van de Oosterschelde trekt duikers uit de hele wereld aan en met een groeiend aantal gevarieerde duikstekken maken dat duiken op Tholen en Sint Philipsland een plezier is voor iedere duiker. Er zijn zelfs duikers die zeggen dat het nergens mooier is.

Fietsen op Tholen

Het is heerlijk fietsen in Nederland, maar zeker in de rustige polders van Zeeland zoals die volop op Tholen te vinden zijn. Wist je dat er slechts één stoplicht is op het hele eiland. Als dat geen teken is van ultieme rust…

Thoolse steekproductenveiling

Eenmaal, andermaal…. de mooiste verse asperges, aardbeien, appels, peren, rood fruit en uien passeren de klok op de streekproductenveiling. Maar ook echte Thoolse vis, eieren, kasproducten en bloemen van producenten en leveranciers uit Tholen, Zeeland én de Brabantse Wal. Om het nog maar niet te hebben over de Oosterscheldepaling en boluslikeur.

Dagje Antwerpen

Slechts 40 min rijden en u bevindt zich in het centrum van Antwerpen! Antwerpen staat dan wel bekend als een van de leukste steden van België om te winkelen, het heeft veel meer verrassingen in petto dan dat. Straatmuzikanten begeleiden shoppende Antwerpenaren op hun tocht langs alle bekende winkelketens die je maar kunt bedenken aan de Meir. […]

Toeristische kaart Tholen

Welkom op Tholen, een nog onontdekt stukje Zeeland. Op slechts 35 autominuten van Antwerpen, Breda en Rotterdam sta je in Zeeland. Dichterbij dan je denkt. Twee eilanden omringd door het grootste nationaal park van Nederland: de Oosterschelde. Kom te voet of op de fiets al het moois ontdekken en maak kennis met de cultuurhistorie en […]

Winkels

de Gorishoekse Hoeve beschikt zelf niet over een supermarkt. We hebben een broodjesservice voor heerlijke verse broodjes in de ochtend, maar voor uw boodschappen kunt u dichtbij op meerdere plekken terecht!